Correspondent Lucy Knot overleden op 74-jarige leeftijd

DRONTEN • Za 25 juli 2020 | 19:17 • Zaterdag 25 juli 2020 | 19:17

Oud-correspondent voor Dronten Lucy Knot is overleden op 74-jarige leeftijd. Dat laat de Stichting Geschiedschrijving Dronten weten.

Zo'n 15 jaar was Knot op de radio van Omroep Flevoland te horen met een maandelijkse bijdrage. Ze was ook geen onbekende voor andere media. Bij de Flevopost was ze regiocorrespondent. Verder was Lucy Knot van 1974 tot 1999 actief bij de Vereniging Lokale Omroep Dronten (VLOD). Bij de protestantse gemeente Dronten was ze ouderling, maar ook wijkbezoekster. Verder collecteerde Knot voor het diabetesfonds en ze was vrijwilliger voor Amnesty International.

Een terugblik op de hoogtijdagen van de VLOD met onder anderen Lucy Knot

Lucy Knot zette zich ook in voor de rechten van vrouwen en kinderen. Dat deed ze als bestuurslid en archivaris van Serviceclub Soroptimisten Flevoland. Behalve nieuws had ze ook een passie voor geschiedenis en nam ze sinds 2008 interviews af voor de Stichting Geschiedschrijving Dronten. In 2016 kreeg Knot een lintje; ze werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Luister hier naar de laatste bijdrage van Lucy Knot als regio-correspondent bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel