'Oude landbouwvoertuigen hopelijk langer in Almeerse schuur'

ALMERE • Zo 26 juli 2020 | 17:38 • Zondag 26 juli 2020 | 17:38

De Stichting Behoud Oude Technieken hoopt op een langer contract voor het onderkomen waar de stichting oude landbouwvoertuigen restaureert en onderhoudt. "De gemeente Almere verlengt het contract steeds maar met een jaar", legt voorzitter Raymond Bron uit. "Wij hopen op een langdurige overeenkomst. Dan hebben we meer zekerheid voor de toekomst."

Voor de vierde keer organiseerde de stichting het afgelopen weekend open dagen. Publiek was weer welkom in en om de oude landbouwschuur bij de Noorderplassen in Almere. Dat is sinds 2017 de plek waar de vrijwilligers van de stichting oude landbouwvoertuigen bewaren voor de toekomst.

Ontginningsmachines
De stichting is in gesprek om diverse machines die bij de ontginning van Flevoland gebruikt zijn aan de collectie te kunnen toevoegen. "Die zouden heel goed passen in deze oude landbouwschuur. Die is een jaar of vijftig geleden neergezet door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders, de organisatie die Zuidelijk Flevoland heeft ontgonnen."

Tijdens de open dagen waren er vooral oude landbouwvoertuigen en stoommachines te zien. Ook de Vriendenkring Klassiekers stelde een aantal oude auto's tentoon. "We werken steeds meer samen met andere verenigingen en stichtingen. Samen sta je sterker."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel