Eigenaar Miss Etam vraagt uitstel van betaling aan

FLEVOLAND • Do 30 juli 2020 | 14:12 • Donderdag 30 juli 2020 | 14:12

De eigenaar van onder meer Miss Etam heeft uitstel van betaling aangevraagd in Nederland. Miss Etam heeft filialen in Dronten en Almere. Het is de bedoeling dat de winkels voorlopig openblijven, laat een woordvoerder van het overkoepelende modewinkelbedrijf FNG weten.

FNG kampte al langer met financiële problemen. Vanwege onder meer veel overnames zit het concern diep in de schulden. Door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus werden die alleen nog maar erger.

In België heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Door in Nederland voor uitstel van betaling te gaan, hoopt FNG in ieder geval een deel van de winkelketens draaiende te kunnen houden. Het is nog niet duidelijk of Miss Etam daarbij zit.

Bij FNG werken ruim 3.000 mensen in onder meer Nederland en België. Wat de precieze gevolgen zijn voor het personeel, is nog niet bekend.

In Nederland ging het bedrijf begin dit jaar al over tot een reorganisatie om zich meer op onlineverkoop te richten. Daarbij gingen alle winkels van Promiss en een groot deel van de Steps-filialen dicht, waaronder die in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel