Filmmakers zoeken geld voor korte Almeerse films

ALMERE • Zo 2 augustus 2020 | 19:45 • Zondag 2 augustus 2020 | 19:45

Drie Almeerse aspirant filmmakers hebben nog maar een paar dagen de tijd om geld in te zamelen voor hun korte film. De drie filmmakers doen mee aan de Avond van de Almeerse Film. Om de film te maken moeten zij minimaal 2500 euro inleggen. Dit bedrag wordt dan verdubbeld door Cultuurfonds Almere.

Het gaat om de films De man die stiekem een gewei had, Ammunitie en Pakketbestellers. De scenario's zijn geschreven en met het opgehaalde geld moet de apparatuur gehuurd worden om de film daadwerkelijk op te nemen. Als het lukt om het bedrag binnen te halen worden de films half augustus vertoond in de bioscoop van Almere, op De Avond van de Almeerse film. De jury reikt daar 'De Gouden Wilg' uit aan de beste film.

Stichting Almere Film houdt ook workshops voor de aspirant filmmakers. Ze krijgen ondersteuning bij het maken van het script en bij de montage. Maandag krijgen de filmmakers een workshop van acteur Joost Buitenweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel