Zwaargewonde bij explosie boot Ketelmeer

DRONTEN • Zo 2 augustus 2020 | 23:18 • Zondag 2 augustus 2020 | 23:18

Bij een explosie aan boord van een boot op het Ketelmeer ter hoogte van het Keteldiep is zondagavond één persoon zwaargewond geraakt. Dat meldt de Kustwacht. Reddingboten van de KNRM Urk en de brandweer zijn rond 21:45 naar het schip toe gevaren om hulp te verlenen.

Volgens de havenmeester van Urk, die ter plaatse kwam samen met een berger, lag een aantal personen met een bootje voor het strand van één van de eilanden ten oosten van het Ketelmeer. Aan boord was gas uit een gasfles gelekt en ontploft.

Een Search and Rescue-helikopter van de Kustwacht heeft het slachtoffer weten op te takelen. Deze persoon is met ernstige verwondingen naar het Brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Een tweede​​​ opvarende verkeerde volgens de Kustwacht in shock en is door ambulancepersoneel opgevangen.

De KNRM heeft het schip naar Ketelhaven gesleept.

Foto: Klaas Post

In eerste instantie hebben we zondagavond op basis van een ooggetuigenverklaring geschreven dat er een gasfles zou zijn ontploft. Dit blijkt iets genuanceerder te liggen. Er is gas uit de fles gelekt en dat is ontploft. De gasfles zelf was na de explosie nog intact.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel