Eerste doopdienst in gereformeerde kerk ProRege na corona-sluiting

EMMELOORD • Vr 7 augustus 2020 | 10:09 • Vrijdag 7 augustus 2020 | 10:09

"We hebben een prachtige dienst dit weekend. Ik mag komende zondag drie jonge meisjes dopen tijdens de ochtenddienst." Dat zegt dominee Arco Haak van de gereformeerde kerk ProRege in Emmeloord.

Tijdens de sluiting van de kerken vanwege de corona-maatregelen konden er geen doopdiensten plaatsvinden. In die tijd waren er zes aanvragen voor dopen. Deze zondag is de eerste doop van drie kindjes. Binnenkort volgen er nog drie dopelingen.

Doop van dichtbij
De dominee doet de doop op de klassieke manier, dus niet op anderhalve meter afstand. Predikanten hebben vrijstelling van de afstandsregel tijdens rituele handelingen. "Als dominee heb je het voorrecht om even die anderhalve meter te doorbreken, maar uiteraard wel voorzichtig en het moet niet al te lang duren," aldus dominee Haak.

Saamhorigheid en hoop voor de toekomst
De dominee is blij met de versoepeling van de maatregelen, zodat er weer kerkgangers naar zijn kerk kunnen komen. "Het is wel sober. We kunnen niet zingen, maar we kunnen wel samen bidden. We hebben saamhorigheid en we hebben hoop voor de toekomst. Je hoopt dat er niet een tweede golf komt en daar bidden we ook voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel