Wielrenners vallen massaal over nieuw aangelegde drempels

ALMERE • Zo 9 augustus 2020 | 16:59 • Zondag 9 augustus 2020 | 16:59

Pas aangelegde drempels op de Sluiskade in Almere Haven blijken een gevaarlijk obstakel te zijn voor fietsers. Vooral wielrenners schatten de drempel verkeerd in en vallen in volle vaart op de klinkers. Zondag moesten politie en ambulance al vier keer richting de haven omdat er iemand onderuit ging.

Rond 09.30 uur was het voor het eerst raak. Naast een toegesnelde ambulance en politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze is halverwege de vlucht geannuleerd. Drie kwartier later moesten de hulpdiensten opnieuw naar de kade. Vervolgens ging het rond 12.00 uur weer mis en ook om 13.15 uur kwam er bij de drempel een fietser ten val die daardoor medische hulp nodig had.

Er staan verschillende waarschuwingsborden om fietsers te attenderen op de witgeschilderde drempels. Toch gaat het vooral vaak mis bij groepen wielrenners. Als de eerste uit zo'n groep met hoge snelheid valt, dan gaat het geregeld ook verkeerd bij de volgende wielrenners. Niet-wielrenners gaan voorzichtiger over de drempel, of fietsen er omheen.

Snelrijdend verkeer, zowel auto's als fietsers, is voor ondernemers aan de Sluiskade al jaren een doorn in het oog. De weg loopt langs terrassen van verschillende horecaondernemingen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties voor bedienend personeel. Ook de lokale politiek mengt zich inmiddels in de discussie. VVD-raadslid Jimmy van Vliet heeft al eerder vragen gesteld over de verkeersveiligheid in de havenkom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel