De zonneboot van TU Delft gaat racen op het Ketelmeer

NAGELE • Ma 10 augustus 2020 | 23:48 • Maandag 10 augustus 2020 | 23:48

Na de succesvolle recordpoging van zonnewagen Nuna Phoenix afgelopen zaterdag in Lelystad gaat nu ook een team van TU Delft racen in de provincie. Maar nu met een zonneboot.

Op maandag 17 augustus zal het team van de TU Delft Solar Boat het opnemen tegen andere zonneboten op het Ketelmeer. De studenten van de TU Delft zijn regerend wereldkampioen in de offshore klasse en wilden met een speciale nieuw gebouwde zonneboot meedoen aan de internationale Monaco Solar Challenge en aan een zonneboot-competitie. Door corona gaat dit allemaal niet door en dus dachten de studenten: "Dan organiseren we toch zelf een race?"

Naast het team van TU Delft doen ook de teams Solar Boat Twente en het Sunflare Solarteam uit Drachten mee aan de race.

De TU-studenten hebben hoge verwachtingen van hun zonneboot vanwege hun geheime wapen. De boot heeft namelijk een kunstmatige haaienhuid waardoor de boot volgens de ontwerpers nog sneller gaat.

De race op het Ketelmeer bestaat uit drie verschillende elementen: een duurrace, slalom en een sprint. De start is om 10:00 uur in Schokkerhaven bij Nagele.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel