Exotische kat struint door Tussen de Vaarten

ALMERE • Di 11 augustus 2020 | 13:48 • Dinsdag 11 augustus 2020 | 13:48

Een exotische kat struinde maandagavond door de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. Dat bevestigt de politie. Bewoners van de wijk zagen het ontsnapte dier op straat lopen. Toen de politie rond 22:00 uur ter plekke kwam, bleek de serval alweer bij de eigenaar thuis te zijn.

"Dat je uit je keukenraam naar buiten kijkt en een serval ziet staan, is nooit grappig", schreef een buurtbewoner in een afgesloten groep op social media. Een serval is een forse katachtige die normaal gesproken leeft op de Afrikaanse savanne.

"Dit jaar komen er opvallend veel meldingen van exotische dieren", zegt een woordvoerder van Stichting Aap uit Almere. De stichting vindt dat een zorgwekkende trend. "Een serval is geen gedomesticeerd dier en kan agressief zijn naar mensen. Ze zijn ook krachtiger. Als mensen ze aangeboden krijgen via Marktplaats of Instagram roepen wij nadrukkelijk op daar niet op in te gaan."

Het houden van servals is in Nederland niet verboden, laat de woordvoerder weten. "In België is dat wel al zo. Maar het houden van zo'n dier vereist extra voorzieningen en kennis, zeker als zo’n dier volwassen is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel