Doorzichtig batje als alternatief voor mondkapje

ALMERE • Do 13 augustus 2020 | 19:18 • Donderdag 13 augustus 2020 | 19:18

Henk Truijens van het Almeerse bedrijf ABC Display zegt een goed alternatief te hebben bedacht voor het mondkapje als bescherming tegen het coronavirus: het Go Fit-batje.

Het batje is van plexiglas en heeft de vorm van een lichgewicht tafeltennisbatje. Het kan voor de mond gehouden worden, als je bijvoorbeeld iemand wil aanspreken in de supermarkt. Vooral mensen met een bril hebben volgens Truijens baat bij de uitvinding omdat de bril bij het gebruik van een mondkapje beslaat.

Dat het mondkapje de mond en neus niet afdekt, zoals bij mondkapjes wel het geval is, is volgens Truijens geen probleem. "Als je praat heb je een voorwaartse beweging en slaat je ademhaling tegen het batje aan en daardoor kan het virus dus niet direct in het gezicht komen van degene met wie je communiceert. Het is te vergelijken met een spatscherm."

Het batje is nog niet gekeurd, daar lopen volgens Truijens nog aanvragen voor in zowel binnen- als buitenland. "Het is natuurlijk wel zo dat als mensen een niet-medisch mondkapje dragen deze ook niet is gekeurd, terwijl die in sommige gevallen wel verplicht is om te dragen."

De Almeerder kwam op het idee toen hij tijdens de lockdown drie maanden verbleef is Spanje. Toen zijn bril besloeg en hij zag dat mondkapjes voor benauwdheid kunnen zorgen, begon hij na te denken over een alternatief.

Normaal fabriceert Truijens draagbare presentatiesystemen voor beurzen en tentoonstellingen. Door de coronacrisis is deze markt ingestort. Daarom heeft ABC Display het roer omgegooid en maakt het bedrijf plexiglas coronaspatschermen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel