'Delen Facebook-bericht over vermeende pedo zeer onwenselijk'

ALMERE • Za 15 augustus 2020 | 17:20 • Zaterdag 15 augustus 2020 | 17:20

Op Facebook is de laatste dagen een bericht over een vermeende pedofiel in Almere Haven duizenden keren gedeeld. De man zou foto's of video's hebben gemaakt van spelende kinderen op het strand aan het Gooimeer.

De politie heeft de zaak onderzocht en komt tot de conclusie dat er geen enkel strafbaar feit door de man is gepleegd. Een woordvoerder roept op te stoppen met het delen van het bericht, omdat dat zeer onwenselijk is. De man loopt volgens de politie gevaar doordat mensen voor eigen rechter kunnen gaan spelen.

In het Facebook-bericht zijn twee video's te zien. Op één video is te zien hoe de man op het gras ligt. De man probeert zijn gezicht te verbergen onder zijn shirt, maar de omstanders trekken het shirt weg. Daarna krijgt de man een knietje in zijn zij. Op een andere video is te zien hoe de man een politieauto instapt, met wederom zijn shirt over zijn gezicht getrokken.

Volgens de woordvoerder van de politie heeft de man vrijwillig zijn telefoon aan de agenten afgegeven, zodat zij de foto's en video's konden bekijken. Daarbij zijn geen bijzondere zaken aan het licht gekomen. De politie hoopt dat iedereen die de video's heeft geplaatst of gedeeld, deze weer verwijdert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel