Stad & Natuur geeft fruitbomen weg

ALMERE • Do 20 augustus 2020 | 11:31 • Donderdag 20 augustus 2020 | 11:31

Stad & Natuur Almere deelt donderdag en vrijdag vierduizend fruitbomen uit. De stichting haakt hiermee aan bij een landelijke actie. De bomen zijn tussen 10.00 tot 15.00 uur af te halen naast de schapenweide op de Kemphaanstraat.

Met de actie wil Stad & Natuur Almere vergroenen en gezonder maken. Joyce Grobben van de stichting. "Wat is dan beter dan appel- en perenbomen uit te delen?" vraagt ze zich af. "We maken de drempel heel laag om te vergroenen. De actie zegt eigenlijk: haal een paar tegels eruit en zet een boompje erin."

Volgens Grobben haalt een groene tuin in de zomerperiode de hitte uit je tuin en uit je huis. Ook helpt om regenwater te verwerken. De actie richt zich nu vooral op particulieren. Maar ook scholen die hun schoolplein willen vergroenen met appel- of perenbomen kunnen hiervoor bij de stichting terecht. Dit najaar worden er nog eens drieduizend fruitbomen uitgedeeld.

De stichting heeft deze bomen gekregen van kwekers die ze eerder dit jaar niet kwijt konden. Hoewel dit niet het seizoen is om perenbomen te planten, kan dat volgens Grobben wel. "We raden iedereen ook wel aan om goede kuilen te graven en goed water te geven. Ze zitten ook niet helemaal in het blad, dus ze kunnen nu wel geplant worden. En hopelijk volgend jaar de eerste bladeren en peertjes."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel