Wisselende reacties op ontbreken sponsoren voor Floriade

ALMERE • Do 20 augustus 2020 | 23:55 • Donderdag 20 augustus 2020 | 23:55

Van zeer bezorgd tot teleurgesteld. De politieke partijen in Almere reageren verdeeld op het nieuws dat er nog steeds geen enkele sponsor is gevonden voor de Floriade.

Twee maanden geleden gaf de gemeenteraad definitief groen licht om door te gaan met de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. Directielid Pieter Cloo van de Floriade was toen blij en kondigde aan snel de namen van de eerste vijf sponsoren bekend te maken.

Twee maanden later meldt directielid Peter Verdaasdonk dat er nog steeds geen sponsorcontracten zijn getekend. Volgens hem heeft dat te maken met de coronacrisis en de huidige economische omstandigheden.

Collegepartij VVD vindt het jammer dat er nog geen sponsoren zijn. Raadslid Colette Holter: "Wij wisten voor de zomer dat er weinig animo was vanuit het bedrijfsleven. Dat vonden wij toen jammer en dat vinden wij nog steeds jammer". Volgens haar moet de Floriade BV de komende anderhalf jaar blijven zoeken naar sponsoren. "Want wij vinden het als VVD belangrijk dat we het bedrijfsleven blijven betrekken."

Coalitiepartners D66 en ChristenUnie zeggen nog steeds het vertrouwen te hebben dat de Floriade BV sponsoren gaat vinden. Volgens hen heeft dat even tijd nodig. Ook oppositiepartij PvdA wil tijd gunnen aan de Floriade BV. Fractievoorzitter Ruud de Jonge: "Dat valt tegen, maar tegelijkertijd is de tijd ook heel bijzonder. Wij hebben twee maanden geleden een beslissing genomen dat we doorgaan. Laten we ze nu ook de tijd geven om de stappen te nemen om succesvol te worden."

Oppositiepartijen PVV en Partij voor de Dieren hebben geen goed woord over voor de situatie. Toon van Dijk van de PVV: "Het is een heel zorgelijke ontwikkeling. Dat betekent dat we tien miljoen tekort komen op de begroting. En dat is natuurlijk niet te repareren."

Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren: "Zeer zorgelijk. Dat is het zeker. Dat is ook één van de redenen waarom wij twee maanden geleden niet door wilden gaan met de Floriade."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel