Experimenteel asfalt voor Groenewoudseweg

ZEEWOLDE • Ma 24 augustus 2020 | 21:56 • Maandag 24 augustus 2020 | 21:56

Een deel van de Groenewoudseweg in Zeewolde is de komende weken afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Het wegdeel tussen de Golflaan en de Flediteweg wordt gebruikt als testvak. Het asfalt vertoont er snel scheuren en de gemeente hoopt dat op te lossen met een nieuwe methode.

De scheuren in het asfalt ontstaan doordat de grondwaterstand laag is. De bomen langs de weg gebruiken veel grondwater en er is niet genoeg neerslag om dat te compenseren.

Herprofileren
De weg krijgt een nieuwe ondergrond, meldt de opzichter beheer openbare ruimte. Er komt een nieuwe laag zand, die wordt afgescheiden met een doek. Op dat doek komt een rooster, waar weer een laag menggranulaat op komt. Deze laag moet voorkomen dat de grondwaterstand invloed heeft op de nieuwe asfaltlaag.

De weg wordt ook minder breed. Van de huidige ruim 6 meter gaat een meter af. De bomen krijgen daardoor meer ruimte. Er komen daarom drie passeerstroken, zodat er daar genoeg ruimte is voor tegenliggers om elkaar te passeren. "Op deze manier hopen wij een oplossing gevonden te hebben om zowel de weg als ook de bomen in een goede conditie te houden", aldus de opzichter.

Beperkingen
Vanaf de Golflaan is het vanaf donderdag niet mogelijk om in de richting van de Flediteweg te rijden. Het is wel mogelijk om op de Groenewoudseweg richting de schuur van Staatsbosbeheer/Spiekweg te rijden. Deze beperking geldt ook voor fietsers omdat de hele weg wordt vernieuwd. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

De wegwerkzaamheden aan de Groenewoudseweg duren tot en met vrijdag 16 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel