Bouw Lelystadse schoolcampus Porteum vordert gestaag

LELYSTAD • Di 25 augustus 2020 | 16:21 • Dinsdag 25 augustus 2020 | 16:21

De bouw van de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad vordert gestaag. In Porteum gaan de drie bestaande scholengemeenschappen De Rietlanden, SGL en Arcus samen. De zes lesgebouwen bieden straks onderdak aan 3800 leerlingen van het vmbo, havo/vwo en leerlingen in het passend onderwijs.

In maart werd bekend dat de bouw drie maanden vertraging had opgelopen omdat er onenigheid was tussen de gemeente en de bouwers over de sterkte van de betonconstructie.

Inmiddels is dit na nieuwe berekeningen aangepast en staat het geraamte van een aantal van de schoolgebouwen overeind. "Er komt nu per anderhalve week een verdieping bij", legt projectleider van de gemeente Geert Jan Sikkens uit. "We liggen weer op schema. We zitten aan het eind wel wat krapper met de tijd om het gebouw in te richten, maar we gaan het redden."

Corona vormt geen probleem
Ook heeft de bouw van de campus geen last van de coronacrisis. Alle leveranciers hebben op tijd geleverd en aanpassingen in bijvoorbeeld het ventilatiesysteem zijn niet nodig. "Het belangrijkste is dat er voldoende geventileerd wordt en dat er met buitenlucht wordt gewerkt. Er wordt geen lucht gerecirculeerd en daardoor voldoen we aan de voorwaarden die op dit moment bekend zijn."

Volgens de planning wordt Porteum in mei 2021 opgeleverd. Het schooljaar 2021-2022 wordt de nieuwe campus in gebruik genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel