Sloopwerkzaamheden stationsgebied begonnen

ALMERE • Za 29 augustus 2020 | 11:36 • Zaterdag 29 augustus 2020 | 11:36

De sloopwerkzaamheden van de kantoren aan het Stationsplein in Almere Stad zijn begonnen. De zogenoemde Station Offices, aan weerszijden van de ingang van station Almere Centrum, worden omgebouwd tot appartementen. Vastgoedontwikkelaar Kroonenberg Groep heeft vorige maand een vergunning aangevraagd, maar is alvast begonnen met het slopen van de binnenkant.

Over twee jaar moeten er twee appartementencomplexen staan, met vier verdiepingen en 67 appartementen. De winkels mogen blijven, maar worden wel opnieuw ingedeeld en de voorkant van het pand krijgt een upgrade. Ook komt er een nieuwe doorgang van het Stationsplein naar het Busplein; die wordt breder en hoger.

De sloopwerkzaamheden aan de binnenkant worden binnenkort afgerond. Zodra de vergunning is verleend, begint het werk aan de buitenkant. Kroonenberg Groep hoopt dat dat begin volgend jaar is.

Ook Station Almere Centrum gerenoveerd
De verbouwing van de Station Offices valt gelijk met de renovatie van Station Almere Centrum. Het station krijgt een upgrade en moet een 'open' uitstraling krijgen. Er komt meer ruimte voor fietsenstallingen, de omgeving wordt groener en het station duurzamer. De bedoeling is dat deze werkzaamheden in oktober beginnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel