SP-petitie tegen Floriade bijna 1300 keer ondertekend

ALMERE • Di 1 september 2020 | 22:24 • Dinsdag 1 september 2020 | 22:24

De petitie van de Almeerse SP met de naam 'Stop de Floriade NU' is de afgelopen maanden 1.293 keer ondertekend. Fractievoorzitter Hans Everhard van de Almeerse SP is blij met dit aantal steunbetuigingen tegen de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Desondanks gaat de fractie niks doen met de opgehaalde ondertekeningen. Fractievoorzitter Hans Everhard ziet er geen nut in om de petitie aan te bieden aan het college van burgemeester en wethouders van Almere. "Het interesseert ze geen moer", reageert Everhard. "Het college luistert niet naar de burgers."

De partij koos er vorig jaar voor om geen enkele vergadering over de Floriade meer bij te wonen. Everhard: "We brengen natuurlijk wel onze stem uit over onderwerpen rondom de Floriade, maar we gaan niet meer naar de politieke markt voor dit onderwerp." De SP vindt het onverantwoord dat het college willens en wetens, ongeacht alle kritiek en toename van financiële risico’s, doorgaat met de wereldtuinbouwtentoonstelling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel