Politie zoekt getuigen en bewijsmateriaal van steekpartij

ALMERE • Di 1 september 2020 | 23:58 • Dinsdag 1 september 2020 | 23:58

De politie is op zoek naar getuigen en bewijsmateriaal van de dodelijke steekpartij op 15 augustus in Almere Stad. Dat bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Bij het steekincident in de Stedenwijk kwam de 26-jarige Fanuel Berika om het leven.

Berika is geboren in Suriname en kwam in 2018 naar Nederland. In de nacht van de dodelijke steekpartij waren Berika en zijn nicht op een feestje in Club Paragon. "Hij was hartstikke vrolijk op het feest. Er was niets aan de hand", vertelt Berika's nicht in Opsporing Verzocht. Totdat het feest om twee uur in de nacht is afgelopen en ze naar huis gaan. Berika raakt betrokken bij een vechtpartij terwijl zijn nicht al in haar auto zit. "Ze maken hem dood mama", riepen haar zonen die bij haar in de auto zaten. De nicht van Berika keerde daarop om, maar toen lag hij al op de grond, vertelt ze. Reanimatie mocht niet meer baten.

De politie heeft drie Almeerders aangehouden die betrokken zouden zijn bij de dodelijke steekpartij, maar is nog op zoek naar getuigen en bewijsmateriaal. Omdat er filmpjes en foto's zijn gemaakt bij de vechtpartij, roept de politie iedereen op deze op te sturen. Speciaal voor mensen die illegaal in Nederland zijn is er een WhatsApp-nummer in het leven geroepen: 06 27 21 53 87. "Gegevens worden niet gedeeld met de vreemdelingenpolitie", zei een politiewoordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel