Wethouder: Ontzie mensen met beperking tot arbeidsmarkt van bezuinigingen

ALMERE • Wo 2 september 2020 | 10:30 • Woensdag 2 september 2020 | 10:30

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dreigen door rijksbezuinigingen hard geraakt te worden. Wethouder Froukje de Jonge van Almere, in haar rol als voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland bezocht woensdag samen met Onno Vermooten van het Concern voor Werk in Lelystad de PrO Almere praktijkschool en luidde daar de noodklok.

Als de bezuinigingen doorgaan betekent dat minder kansen op een baan voor leerlinge van de praktijkschool. Directeur Bertien Hoek: "Er is gewoon meer geld nodig om deze jongeren goed aan het werk te krijgen en te houden." Bedrijven moeten volens haar meer tijd hebben om leerlingen te begeleiden.

Voor het theoretisch leren gaat ze moeilijk af. "In de praktijk leren doen ze fantastisch maar daar hebben ze tijd voor nodig," zegt Hoek. "We hebben nu al een groot tekort aan stageplekken als gevolg van de crisis. Dat is funest voor deze groep."

Wethouder de Jonge maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de bezuinigingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze roept op om deze groep in bescherming te nemen. De goede stappen die de afgelopen jaren in Flevoland zijn gezet om hen aan het werk te helpen, en te houden, moeten volgens De Jonge gekoesterd worden.

Ook roept ze de minister op om gemeenten die zich actief inzetten voor deze groep hiervoor te belonen en niet verder te korten. Het gevolg is dat kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt kansloos dreigen te worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel