Ante Onderwijsgroep koopt commerciële coronatests

FLEVOLAND • Wo 2 september 2020 | 11:23 • Woensdag 2 september 2020 | 11:23

Ante Onderwijsgroep uit Flevoland wil niet langer wachten op GGD-teststraten en bestelt zelf coronatests. Bestuurder Geurt Morren wil duidelijkheid voor zijn 230 medewerkers, de kinderen en de ouders. Bovendien denkt hij met de tests van een commercieel laboratorium te besparen op kosten voor vervangende docenten. Tot aan de kerst wil hij honderd tests bestellen.

De stichting voor openbare- en samenwerkingsscholen in Dronten en Zeewolde betaalt ongeveer 300 euro per dag voor een vervangende leerkracht. Volgens Morren zijn docenten al snel drie of vier dagen afwezig tot ze de testuitslag van de GGD krijgen. Als een commerciële test sneller duidelijkheid geeft, kunnen docenten die geen corona hebben weer sneller voor de klas.

De VO- en PO-raad zijn in gesprek met de overheid. Dat zijn Nederlandse belangenorganisaties van schoolbesturen en scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Ze willen dat docenten voorrang krijgen bij de teststraten van de GGD. Maar de gesprekken in Den Haag duren Morren te lang. Hij is het wachten zat en wil dit zo snel mogelijk geregeld hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel