62-jarige man overleden bij steekincident op De Stelling

LELYSTAD • Wo 2 september 2020 | 14:33 • Woensdag 2 september 2020 | 14:33

Een 62-jarige man is woensdagmiddag overleden nadat hij werd neergestoken in de wijk De Stelling in Lelystad. Dat meldt de politie. Het incident gebeurde rond 14.15 uur.

De man werd neergestoken op een galerij van straat 14. Volgens omwonenden ging het om een burenruzie. Het slachtoffer woonde op de begane grond en zou bij een woning op de tweede verdieping geklaagd hebben over geluidsoverlast.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Een traumateam landde met een helikopter om medische hulp te verlenen. Het slachtoffer was niet meer aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. Reanimatie mocht niet meer baten.

De politie heeft een 36-jarige verdachte aangehouden. Toen de politie arriveerde, bevond hij zich in zijn woning. Hij is met enige dwang uit zijn woning gehaald.

'Geregeld overlast in de galerijflat'
Volgens omwonenden woonde het slachtoffer, bekend als Joop, al velen jaren in het huis. De man zou binnenkort met vervroegd pensioen gaan.
Omwonenden zeggen dat er geregeld overlast en ruzies zijn in de galerijflat van Stelling 14. Veel meer dan in een soortgelijke flat in hetzelfde hofje aan straat 15. In de flat aan nummer 14 gaat het om geluidsoverlast en drugshandel. Ook wonen er veel mensen bij elkaar met diverse problemen en moeilijk gedrag. Enkele bewoners vinden dat woningbouwstichting Centrada meer moet doen om overlast tegen te gaan.

De omgeving voor de flat was nog uren afgezet voor onderzoek van de technische recherche. Daarom heeft het stoffelijk overschot van het slachtoffer ook lange tijd op de galerij gelegen.
Omwonenden zijn van plan een herdenkingsplekje in te richten bij een picknicktafel vlak bij de woning van het slachtoffer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel