Commissaris van de Koning voorgedragen voor derde termijn

FLEVOLAND • Wo 2 september 2020 | 21:59 • Woensdag 2 september 2020 | 21:59

Commissaris van de Koning Leen Verbeek is voorgedragen voor een derde termijn. Provinciale Staten hebben woensdagavond in een besloten vergadering het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen.

De tweede termijn van Verbeek loopt tot 1 november. De nu 66-jarige Verbeek heeft aangegeven tot zijn 70ste jaar in Flevoland te willen aanblijven als CvdK. De wettelijke pensioengerechtigde leeftijd van een Commissaris van de Koning is 70 jaar. Eind 2023 moet dus een opvolger worden gezocht.

De vertrouwenscommissie van vijf Statenleden heeft diverse gesprekken gevoerd met mensen uit de werkkring van de commissaris en met Verbeek zelf.

Verbeek zegt dankbaar te zijn voor het vertrouwen van de Staten in hem en is gemotiveerd om in een nieuwe periode aan de slag te gaan. Hij erkende dat zijn voordracht bij hem best wel "een zekere spanning" te weeg heeft gebracht.
De aanbeveling wordt nu voorgelegd aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en vervolgens aan de koning.

Leen Verbeek is sinds 2008 CvdK van Flevoland. Hij heeft vorig jaar al laten weten graag voor herbenoeming in aanmerking te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel