80 lammetjes van Stad & Natuur niet geslacht

ALMERE • Do 3 september 2020 | 15:45 • Donderdag 3 september 2020 | 15:45

Ruim 80 lammetjes van Stad & Natuur worden niet geslacht. Na overleg met de Partij voor de Dieren worden de dieren overgeplaatst naar andere kuddes. Stichting Stad & Natuur heeft via de Partij voor de Dieren een vergoeding gekregen voor de dieren, maar over de hoogte daarvan worden geen uitspraken gedaan. Volgens Leonie Vestering is het geld bijeengebracht in samenwerking met dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters en Dierennoodhulp Flevoland.

De Almeerse fractie van de Partij voor de Dieren kwam vorige maand in actie na een mail van Stad & Natuur waarin het vlees van zuiglammeren te koop werd aangeboden.

Afgelopen weekend zijn 84 lammeren overgebracht naar een zogenoemde quarantaineweide. Volgens de PvdD is dat nodig om de verspreiding van parasieten te voorkomen. Na zes weken worden de dieren overgebracht naar een opvanglocatie. Waar die locatie is, wil de partij niet zeggen om de dieren rust te gunnen. Volgens Stad & Natuur zijn er dit voorjaar twaalf rammen verkocht en ingezet als dekram in een andere kudde. Zestien lammeren zijn verkocht om te worden geslacht.

Fractievoorzitter Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren wil dat er gezocht wordt naar een structurele oplossing. Volgens haar deugt het huidige systeem niet. Vestering stelt dat er eisen moeten worden gesteld aan het beheer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel