Oude tegel ruilen voor plantje

ALMERE • Za 5 september 2020 | 15:30 • Zaterdag 5 september 2020 | 15:30

Almeerders konden zaterdag hun tegels ruilen voor plantjes. Met de actie wil de gemeente de stad en haar achtertuinen groener maken.

De bus vol met planten deed zaterdag verschillende plekken in Almere aan. Inwoners konden hun meegebrachte tegel ruilen voor een plantje naar keuze.

"Groen maakt gelukkig", vertelt Monique van der Plas van Groen en Gezond Almere over de actie. "En op deze manier willen we grote thema's, zoals het versterken van de biodiversiteit, terugbrengen naar kleine stapjes die we allemaal kunnen zetten."

De actie is onderdeel van het bredere project Growing Green Cities. Zo kunnen inwoners ook een startpakket voor een moestuin krijgen en voor de Floriade kunnen 'groene ideëen' worden ingediend. Maar een betere wereld begint bij je eigen achtertuin, vindt wethouder duurzaamheid Jan Hoek.

"Bijna de helft van de tuinen in Almere is betegeld", zegt Hoek. "Maar er zijn ook redenen om je tuin te vergroenen. Het is beter voor insecten, en het is nog goedkoper ook."

Tot en met 25 oktober kunnen Almeerders in een aantal tuincentra in de gemeente hun tegel nog voor een plantje omwisselen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel