Flevo-landschap is seksende mannen in Larserbos zat

LELYSTAD • Ma 7 september 2020 | 6:30 • Maandag 7 september 2020 | 6:30

Het Flevo-landschap wil boa's inzetten om de overlast van naakte mannen in het Larserbos bij Lelystad aan te pakken. De stichting beheert het bos en krijgt steeds meer klachten van voorbijgangers die geconfronteerd worden met mannen die seks met elkaar hebben.

Het bos staat al jaren bekend als homo-ontmoetingsplaats. Op internet zijn verschillende sites waar de plek wordt aangeprezen als locatie voor spannende afspraakjes. Het Flevo-landschap is er niet blij mee. Ook bungalowpark KVM, dat in het bos ligt, krijgt steeds vaker klachten van mensen die ongevraagd geconfronteerd worden met de naakte mannen.

Het Flevo-landschap vertelt dat vrijwilligers van de stichting de mannen af en toe aanspreken maar dat dit niet altijd het gewenste resultaat heeft. Zo is de auto van één van de vrijwilligers flink beschadigd. Spiegels zijn van de auto getrapt en de banden zijn lek gestoken.

Om het ongewenste gedrag tegen te gaan, heeft de beheerder jaren geleden al een groot deel van de paden door het bos afgesloten voor auto's. Er is nu alleen nog een kleine parkeerplaats. Volgens de stichting zijn de mannen in overtreding als ze seks hebben in het bos, want dat mag niet volgens de huisregels. De boa's kunnen dus boetes uitdelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel