Oud-Almeerders in Portugal: "Op eigen terrein kun je doen of corona er niet is"

ALMERE • Ma 7 september 2020 | 10:50 • Maandag 7 september 2020 | 10:50

"We hebben hier veel ruimte voor onszelf. Je kunt zo veel afstand creëren. Je hebt dan eigenlijk niet door dat er corona is." Dat vertelt Ingeborg Koole vanuit het plaatsje Pinheiro de Coja, op het Portugese platteland. "Als je op je eigen terrein bent, kun je net doen of corona er niet is."

Ingeborg en haar man Ruben komen uit Almere en vertrokken in het begin van het jaar naar Portugal. Daar zijn ze een soort B&B begonnen, genaamd Casa Amarela.

Het echtpaar Koole heeft deze zomer vooral Portugese gasten ontvangen. Ook die blijken verrast hoe groen het is in Pinheiro de Coja. "Portugal is veel groter dan Nederland, dus ook veel Portugezen kennen dit gebied niet."

Wel of geen mondkapje
Als er nieuwe gasten aankomen, tasten de twee af hoe de gasten omgaan met de situatie rond corona. "Bij de ontmoeting hebben we allemaal een mondkapje op, maar tijdens het verblijf hoeft dat niet. Je kunt hier makkelijk twee meter afstand houden. Ze kunnen hier hun eigen gang gaan en vrij rondlopen." Wanneer Koole boodschappen gaat doen, dan heeft ze wel een mondkapje op.

Rally uitgesteld door corona
Een rally in het nabijgelegen Caramulo is afgelopen weekend afgelast, vanwege de coronamaatregelen. Die is verplaatst naar oktober. Koole merkt dat de Portugezen zich makkelijk aanpassen aan de situatie. "Ze zijn volgzaam en houden zich aan de regels", aldus Koole.

Grote wens voor volgend vakantieseizoen
Koole heeft een vurige wens. "We hopen dat de situatie volgend jaar gestabiliseerd is en dat we dan weer Nederlandse gasten krijgen."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel