Nieuw kunstwerk moet kers op taart gerenoveerd centrum worden

ALMERE • Di 8 september 2020 | 12:55 • Dinsdag 8 september 2020 | 12:55

Een nieuw kunstwerk op het Baltimoreplein wordt vanaf volgend jaar de kers op de taart van het gerenoveerde winkelcentrum Almere Buiten. Wethouder Hilde van Garderen (VVD) maakte dinsdagochtend bekend dat het ontwerp Baltimore Bend de wedstrijd 'Verover het Baltimoreplein' heeft gewonnen. De ontwerpers Arttenders en Studio Spass uit Rotterdam kregen de meeste stemmen.

De wedstrijd is beslist via een online verkiezing. Voor de finale waren vier ontwerpen geselecteerd door een vakjury. Alle ontwerpers kregen knutselwerkjes van kinderen uit Almere Buiten ter inspiratie.

Het winnende speelkunstwerk is een lange, slingerende, blauwe schutting. Daarin zitten veel grote doorgangen met bankjes die ook als skateramp kunnen dienen. Als kunstwerk vertegenwoordigt Baltimore Bend het ritme en de diversiteit van Almere. Volgens wethouder Van Garderen is het ontwerp een mooie combinatie van park, speeltuin en kunst.

Baltimore Bend is een rivier en een natuurreservaat in de Amerikaanse staat Missouri. Aan de rivier ligt een gelijknamige wijngaard.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel