Raad Lelystad luistert naar 47 ideeën van inwoners

LELYSTAD • Wo 9 september 2020 | 6:10 • Woensdag 9 september 2020 | 6:10

Leden van de Lelystadse gemeenteraad hoorden dinsdagavond 47 ideeën aan van inwoners tijdens de vijfde motiemarkt. Op de motiemarkt kunnen particulieren hun ideeën pitchen bij raadsleden in de hoop dat hun plan wordt verwezenlijkt.

Iedere pitcher krijgt een aantal minuten de tijd om zijn of haar plan voor te leggen aan raadsleden van alle politieke partijen. Als de pitcher de raadsleden kan overtuigen van dat idee, kunnen de raadsleden het voorstel als motie tijdens een gemeenteraad in stemming brengen. En als een meerderheid van de gemeenteraad voor die motie stemt, dan is de kans groot dat het plan wordt uitgevoerd.

De ideeën die per motiemarkt aan bod komen zijn heel divers. Zo wil Lelystedeling Jaap Knip dat er op een paar plekken in de stad 'Tiny Forests' worden aangelegd op groene veldjes in woonwijken waar nu weinig tot niets mee wordt gedaan. Volgens Knip wordt de stad zo nog groener gemaakt en kan het onderhoud door de wijk worden gedaan waardoor het gevoel van eenheid in die wijk wordt versterkt.

Monument voor overleden kinderen
Shane Sontag kwam naar de motiemarkt omdat hij graag wil dat het skatepark op het Zilverpark wordt uitgebreid. Volgens Sontag is het skatepark zo populair dat veel skaters tegen elkaar op botsen. Hij pleit ervoor om het park groter te maken zodat meer jongeren daar veilig kunnen sporten. En Ger Koreman wil graag dat er op de Algemene Begraafplaats Lelystad een monument wordt geplaatst voor overleden kinderen. Koreman wil dat ouders die een kind hebben verloren daar dan op Wereldlichtjesdag samen met andere ouders kunnen herdenken. Die herdenkingsdag wordt elk jaar op de tweede zondag van december gehouden.

150.000 euro
De gemeente Lelystad legt op deze manier het oor te luisteren bij de inwoners van de stad. De raad heeft 150.000 euro uitgetrokken voor het uitvoeren van de ideeën die goed genoeg worden bevonden om verder uit te werken. Die ideeën worden op 6 oktober in de gemeenteraad voorgelegd voor besluitvorming.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel