Prinses Laurentien op Avontuur voor kinderarmoede

ALMERE • Wo 9 september 2020 | 23:46 • Woensdag 9 september 2020 | 23:46

Prinses Laurentien van Oranje was woensdag in Almere om armoede onder kinderen in Nederland bespreekbaar te maken. Ze deed dit met een lesprogramma op de basisschool het Avontuur. Het NOS Jeugdjournaal maakte een verslag van het bezoek.

Het lesprogramma heeft als doel om kinderen die opgroeien in armoede erover te laten praten. Dat is nodig, want in Nederland leven bijna 400.000 kinderen in armoede. Er is dan bijvoorbeeld geen geld voor nieuwe kleren of gezond eten. Het idee voor deze lessen komt van kinderen zelf, ze hebben het samen met Prinses Laurentien bedacht.

Laurentien: "Soms denkt een kind misschien 'ik ben de enige in deze situatie en ik schaam me ervoor dus ik ga er niet over praten met mijn juf'. Maar daar begint het dus wel mee, met het doorbreken van 'het bestaat niet'. En door erover te praten kun je hulp zoeken."

Het lesprogramma bevat concrete tips en ervaringen van onder anderen rapper Akwasi, die zelf ook opgroeide in armoede. Vanaf woensdag wordt het op scholen door het hele land gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel