Oud-Zeewoldense in Parijs: "Sinds drie weken mondkapjes verplicht op straat"

ZEEWOLDE • Do 10 september 2020 | 10:03 • Donderdag 10 september 2020 | 10:03

"Sinds drie weken is het dragen van een mondkapje op straat verplicht. Dat wat Parijs leuk maakt, kan niet zonder schuldgevoel." Dat zegt Merel Revet vanuit Frankrijk. In juni verhuisde ze voor de liefde van Zeewolde naar Parijs.

"Ik heb het idee dat ik op mijn balkon meer frisse lucht krijg dan op straat. Het voelt onzinnig om op straat een mondkapje te dragen. Binnen snap ik wel, maar buiten is toch genoeg frisse lucht?"

135 euro boete voor niet dragen mondkapje
"Het valt me wel op dat twee groepen de mondkapjes minder serieus nemen: de jongeren en de bejaarden." Revet heeft vernomen dat er 135 euro boete staat op het niet dragen van een mondkapje, maar ze heeft het zelf nog niet gezien. "Ik zie sowieso weinig politie op straat."

Niet welkom in Slovenië
Revet is net terug van een vakantie op Corsica, waar de ouders van haar vriend een vakantiehuis hebben. Het plan was om naar Slovenië op vakantie te gaan, maar daar werd op het laatste moment een negatief reisadvies gegeven voor Fransen die naar het land wilden reizen. "Je moest een negatieve coronatest hebben, maar die was op zo'n korte termijn niet meer te regelen. Toen hebben we die reis geannuleerd en zijn we naar Corsica gegaan", vertelt Revet.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel