Smaackmakers wil eten in centrum gezonder maken

ALMERE • Ma 14 september 2020 | 10:42 • Maandag 14 september 2020 | 10:42

Het eten in het centrum van Almere Stad moet gezonder en duurzamer. Dat is de missie van Smaackmakers. Om dat voor elkaar te krijgen, werkt de organisatie samen met de gemeente Almere en Greendish. Samen zijn ze in gesprek met werkgevers en met horecaondernemers in het centrum.

Almere is de eerste gemeente die in het centrum op deze manier met Smaackmakers werkt aan de verduurzaming van de voedselomgeving. Het gaat dan over alle plekken waar je eten kunt krijgen, maar ook over bijvoorbeeld reclame. "Veel van het aanbod valt nu niet binnen de Schijf van Vijf. Er is veel dierlijk en niet lokaal voedsel. Het is niet echt duurzaam," aldus Natascha Kooiman van Smaackmakers.

Zowel Smaackmakers als Greendish werken aan het duurzamer en gezonder maken van ons voedselsysteem en eetpatroon, door de kijk op het huidige voedselaanbod te veranderen. Ook het aanbod zelf moet gezonder en duurzamer worden, bij restaurants, cateraars en met gemeenten. Daarvoor volgen ze tien principes, de Future Proof Food Principes, waaronder minder verpakkingen, meer lokaal, meer seizoensgebonden, meer plantaardig en minder dierlijk voedsel. Het initiatief is in maart van start gegaan en moet voor de komst van de Floriade in 2022 zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel