Supermarkteigenaar: ik hoop dat alles snel teruggaat naar normaal

LELYSTAD • Ma 14 september 2020 | 20:56 • Maandag 14 september 2020 | 20:56

"We hebben een aantal weken omzetten gehad waar we nooit van hadden mogen dromen. Ook niet met de kerst." Dat zegt supermarkteigenaar Jan Postma van Plus in de Botter in Lelystad. Dit kwam deels door het hamsteren, maar vooral omdat de besteding in het algemeen omhoog ging. Mensen waren meer thuis, wilden het thuis gezellig maken. Zo vlogen de wijnen en patés de toonbank over, aldus Postma.

"Zakelijk is het natuurlijk hartstikke goed, zijn we er heel erg blij mee. Maar met corona kun je natuurlijk niet blij zijn. Als mens vind ik het ook vreselijk en hoop ik dat het snel weer achter de rug is", zegt Postma. Hij hoopt dan ook dat alles snel weer teruggaat naar normaal, ook al betekent dat een daling in omzetten.

Discussies met klanten
Het ondernemen vindt Postma niet meer leuk. Je bent alleen maar bezig met de maatregelen zoals afstand houden. Klanten zijn daar ook mee bezig en angstig, merkt de supermarkteigenaar. Ook heeft hij soms discussies met klanten. Hij vindt het overigens opvallend dat de jeugd zich over het algemeen goed aan de maatregelen houdt, maar dat de kwetsbare groep, ouderen, lakser is geworden.

Historisch laag ziekteverzuim
Ondanks dat er sprake was van een pandemie, was het ziekteverzuim historisch laag. Er was zelfs enkele concurrentie onder zijn - grotendeels jonge - personeel. Er was geen studie. En sport en uitgaan kon ook niet. Hierdoor wilden veel personeelsleden veel werken om zo een extra zakcentje te verdienen. "We hadden een enorme beschikbaarheid van personeel. Het ziekteverzuim was historisch laag.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel