Oud-Emmeloordse in Californië: bosbranden zorgen voor slechte luchtkwaliteit

EMMELOORD • Wo 16 september 2020 | 10:03 • Woensdag 16 september 2020 | 10:03

Hoesten, traanogen en de lucht die op je keel slaat. Dat krijg je als je naar buiten stapt in Californië in Amerika. De oud-Emmeloordse Eline Millenaar woont sinds een aantal jaar in Amerika en verblijft nu in Redding in Noord-Californië, op ongeveer vier uur rijden van Los Angeles. Bosbranden teisteren sinds enige tijd onder meer de staat Californië.

"We hebben hier speciale mondkapjes tegen de rook. Eigenlijk moet je een mondkapje dragen tegen COVID19 en de andere tegen de rook," vertelt Millenaar. Inwoners wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven, in de koele en gefilterde lucht van de airco. "De filters moet je nu iedere paar dagen verwisselen. Zo zwart worden die van de rook."

Digitale nomade
Millenaar heeft een eigen copy-writing-bedrijfje opgericht. Om haar werk te doen heeft ze alleen een laptop en een internetverbinding nodig. Ze leeft al 2,5 jaar op deze manier, als zogeheten digitale nomade: iemand zonder vaste verblijfplaats, die overal zijn of haar werk kan doen.
"Het is echt een cultuur geworden. Je hebt op verschillende plaatsen gemeenschappen met digitale nomaden. Ik hoef geen normale werkweek meer", verklaart Millenaar. De afgelopen twee weken kon ze haar werk doen op het strand in de Dominicaanse Republiek.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel