Celstraf voor drankrijder die ongeluk veroorzaakte

ALMERE • Wo 16 september 2020 | 19:04 • Woensdag 16 september 2020 | 19:04

Een 22-jarige Almeerder moet een half jaar de cel in voor het veroorzaken van een ernstig ongeluk. Dat gebeurde vorig jaar mei op de Elementendreef in Almere Poort. De man kreeg ook een rijontzegging van een half jaar opgelegd. Verder moet hij een boete van 430 euro betalen, omdat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat.

De man had drank op en hij reed gevaarlijk. Daardoor belandde de auto waarin hij reed op zijn kant tegen een lantaarnpaal. Een van zijn passagiers raakte zwaargewond door de klap. Zijn oorschelp werd geamputeerd door de gebroken ruit in de auto. Hij liep ook botbreuken op en littekens aan onderarm en pols.

Jointje
De andere twee passagiers kwamen er wat beter van af, net als de bestuurder. De automobilist vertelde twee weken terug op de zitting dat hij slechts twee biertjes op had, toen hij achter het stuur kroop. Aan het begin van de avond had hij ook een jointje gerookt.

Druk in de auto
Tijdens het rijden was het heel druk in de auto, legde hij de rechters uit. Vooral de passagiers achterin vierden een luidruchtig feestje en leidden hem behoorlijk af. Maar de officier hield hem toch echt zelf verantwoordelijk voor het ongeluk.

Het vonnis van de rechtbank is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel