Werkstraf geëist voor stelen 2.000 liter brandstof

URK • Wo 16 september 2020 | 20:39 • Woensdag 16 september 2020 | 20:39

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een werkstraf van 100 uur en voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist tegen een 27-jarige Almeerder. De man wordt ervan verdacht op 15 september vorig jaar bij tankstation De Pan op Urk 2000 liter brandstof te hebben gestolen. Dat deed hij met een speciaal geprepareerde bus.

De Almeerder bekende dat de bus van hem was en dat hij het voertuig bestuurde. Hij zei ook dat hij van tevoren wist wat de bedoeling was van de rit naar Urk. De man wordt naar eigen zeggen bedreigd door de mensen die achter de diefstal zitten. En ook zijn gezin is volgens hem niet veilig. Hij kwam uit respect voor de rechtbank wel naar de zitting. "Maar ik kan helaas verder niets meer zeggen."

De officier van justitie gaat in de aanklacht uit van 2000 liter gestolen brandstof. Volgens de medewerkers van het tankstation ging het om ruim 2800 liter benzine, ter waarde van 4500 euro. De brandstof werd nooit onderzocht. Het zou dus ook om diesel hebben kunnen gaan.

Voorwaardelijke celstraf
De officier van justitie vond een voorwaardelijke celstraf op zijn plaats als waarschuwing. De Almeerder heeft al een strafblad met vermogensdelicten. De advocaat van de man vond die voorwaardelijke celstraf niet nodig. Omdat hij is gepakt door de politie, wordt hij namelijk nooit meer gevraagd voor dit soort klusjes. Tot grote tevredenheid van de verdachte. "Ik ben daar blij mee, ik heb het roer nu helemaal omgegooid en leef een rustig bestaan."

Uitspraak
De rechtbank doet uitspraak op 30 september. De 27-jarige kompaan uit Almere moet zich op 24 november melden bij de rechtbank. Hij kon wegens coronaklachten woensdag niet aanwezig zijn bij de zitting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel