Oud-Lelystedeling in Australië houdt corona-bewakers in de gaten

LELYSTAD • Do 17 september 2020 | 10:52 • Donderdag 17 september 2020 | 10:52

"Wij bewaken de bewakers." Dat zegt oud-Lelystedeling Olav Goud, vanuit Adelaide in Australië, waar hij sinds een aantal jaar woont. Hij werkt als rechercheur bij de politie.

Wanneer reizigers naar Australië vliegen, moeten ze vanwege corona twee weken in quarantaine in een hotel. De afgelopen weken bleken er problemen te zijn met de particuliere bewakers die de reizigers moeten bewaken. Die bewakers worden nu dus in de gaten gehouden door de politie. Het is één van de huidige taken van Goud.

Grenzen deels weer open
Eerder werd hij ingezet om staatsgrenzen in de gaten te houden. Die waren als onderdeel van de coronamaatregelen allemaal gesloten. Gouds woonplaats Adelaide ligt in de staat South Australia en grenst aan New South Wales en Victoria. "De grenzen zijn nu nog gesloten, maar de grens met New South Wales gaat waarschijnlijk volgende week weer open."

Zomer: kans op bosbranden
De zomer in Australië komt eraan en dat betekent ook dat de tijd van bosbranden weer aanbreekt. Goud is druk met het onderhoud. "Vooral van onkruid. Dat moet bijgehouden worden." In de zomer lopen de temperaturen op tot boven de 40 graden en dan verdroogt en verbrandt het onkruid snel. "Daar zijn veel mensen nu druk mee bezig. Ik ben zelf ook al twee dagen bezig."

Voorbereid op brand
Goud en zijn vrouw zijn voorbereid op de eventuele komst van een bosbrand. "We zien het wel. We hebben hier gekocht; we weten wat het risico is. In de zomer staat er een koffertje of een doos in de auto met onze paspoorten en huispapieren. Als er brand uitbreekt, pakken we de huisdieren op en zijn we weg. We zijn er klaar voor," verklaart Goud.


Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel