Almeerse MBO's sluiten zich aan bij Floriade Academy

ALMERE • Do 17 september 2020 | 11:01 • Donderdag 17 september 2020 | 11:01

Studenten van het MBO College Almere en MBO College Poort kunnen stage gaan lopen bij de Floriade Expo 2022. De twee scholen en de Floriade tekenden daarvoor deze week een overeenkomst. De drie instellingen willen zo studenten de kans bieden om bij te dragen aan de voorbereiding en organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

De Floriade wil scholen en studenten bij de tentoonstelling betrekken. Daarvoor werd de Floriade Academy in het leven geroepen. Eerder sloten de Aeres Hogescholen in Almere en Dronten al een overeenkomst met de Academy.

Naast stageplekken regelt de Floriade ook studieprojecten voor de MBO'ers. Bijvoorbeeld voor de studenten van de niveau 2-opleiding Allround Medewerker. Zij krijgen les op het Floriadeterrein en kunnen daar dan direct aan de slag met hun studieproject. Studenten van de opleiding Marketing & Communicatie zullen ingezet worden om Almeerse jongeren meer bij de Floriade te betrekken door middel van sociale media.

Volgens Floriade-directeur Pieter Cloo is het belangrijk om jong talent te betrekken bij de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het inzetten van studenten op verschillende plekken is daar een mooie manier voor. "Ze ondersteunen afdelingen facility, communicatie en hospitality door stages en projectopdrachten. Tijdens Floriade maken de studenten onderdeel uit van ons operationele en facilitaire team en draaien ze fulltime mee in de Floriade-organisatie", aldus Cloo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel