Inzamelingsactie voor winkelier na vijfde overval

LELYSTAD • Za 19 september 2020 | 14:51 • Zaterdag 19 september 2020 | 14:51

Hij is het spuugzat; Ronald Riecker van de Primera in het Lelycentre in Lelystad. Vorige week werd hij voor de vijfde keer overvallen. "Het doet pijn, je wordt er boos van. Ik ben er gewoon helemaal klaar mee."

Camera's, speciale tijdssloten, zelfs een DNA-spuitsysteem; het helpt tot dusverre niet. Riecker ziet daarom maar één oplossing: een gesloten kassa-systeem, waar noch de criminelen, noch het personeel bij kan. "Dan is het hopelijk afgelopen, want dan is er niets meer te halen." Er is alleen een probleem: dat systeem kost zo'n tienduizend euro, geld dat de winkelier simpelweg niet heeft.

En dus bedacht hij een oplossing: via een inzamelingsactie probeert hij het bedrag los te krijgen. "Veel mensen reageren enthousiast en willen best wel wat bijdragen. Hopelijk is het genoeg om in december het nieuwe systeem aan te schaffen." De teller staat inmiddels al op een paar honderd euro. Nog niet genoeg, maar alle kleine beetjes helpen. "Ja, want zo'n overval wil ik echt niet meer meemaken. Het is niet te beschrijven wat je voelt, maar het is echt niet leuk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel