Staatsbosbeheer klaar met vernielzuchtige wildplukkers

FLEVOLAND • Ma 21 september 2020 | 17:40 • Maandag 21 september 2020 | 17:40

Staatsbosbeheer is niet blij met bezoekers die met tassen vol walnoten en kastanjes de natuur verlaten. Sommige wildplukkers zijn zo inhalig dat ze de bomen zelfs vernielen. De boswachters roepen bezoekers op om zich aan de regels te houden.

Wildplukken mag van Staatsbosbeheer, maar in kleine hoeveelheden. Volgens de regels van de natuurorganisatie mogen bezoekers een champignonbakje vol verzamelen. Dan gaat het om walnoten, tamme kastanjes of andere noten of vruchten die niet beschermd zijn.

Maar sommigen maken het wel heel bont, zegt boswachter Amy Zeeman. "Sommige mensen gaan er met bigshoppers vol walnoten vandoor. Die zien we ook terug komen op Marktplaats." De boswachter zegt dat sommige wildplukkers zelfs takken van de bomen zagen om zoveel mogelijk te verzamelen.

Omdat het probleem jaarlijks terugkeert, gaat Staatsbosbeheer nu extra handhaven. "Maar we kunnen niet op elke vierkante meter een BOA of boswachter neerzetten", zegt Zeeman. "Dus daarom roepen we mensen ook op hun gezonde verstand te gebruiken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel