Inval in Almere in fraude- en witwasonderzoek

ALMERE • Wo 23 september 2020 | 10:30 • Woensdag 23 september 2020 | 10:30

In een groot onderzoek naar fraude en witwassen in de regio Amsterdam heeft de politie dinsdagmorgen vroeg een inval in Almere gedaan. Dat gebeurde aan het Grootzeil in de wijk Noorderplassen West. Tegelijkertijd met de actie waren er acht invallen in Diemen en Amsterdam.

Bij de totale actie zijn twee verdachten opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen. Een derde persoon werd gearresteerd voor witwassen en het bezit van verdovende middelen en een pistool. Politie en Openbaar Ministerie vertellen niet in welke gemeente de drie zijn opgepakt. Een van de verdachten zou als makelaar actief zijn geweest. De vrouw zou daarbij vals opgemaakte werkgeversverklaringen en loonstroken hebben gebruikt.

Volgens de politie was het opvallend dat in de binnengevallen woningen diverse mensen aanwezig waren die niet op de adressen stonden ingeschreven. Onder hen waren ook drie Colombianen. Zij verblijven illegaal in Nederland. Het is niet bekendgemaakt waar zij werden ontdekt. Het drietal is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

De politie heeft samen met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst de binnengevallen woningen doorzocht. Daarbij is administratie, luxe goederen en contant geld in beslag genomen.

De politie heeft een korte video over de invallen online gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel