Groot distributiecentrum Lidl verrijst langs A27

ALMERE • Wo 23 september 2020 | 22:18 • Woensdag 23 september 2020 | 22:18

Op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere is woensdag symbolisch de eerste paal geslagen van een groot distributiecentrum van supermarktketen Lidl. Het Duitse concern heeft een stuk grond van 16 hectare gekocht. Het distributiecentrum van Lidl moet in 2022 in bedrijf zijn.

"We hebben voor Almere gekozen omdat de beschikbaarheid van een groot perceel hier mogelijk was", legt directeur vastgoed Harm van Oorschot uit. "En de prima bereikbaarheid vanuit de A6 en A27 en de centrale ligging in het land hebben een belangrijke rol gespeeld."

Met de komst van het Lidl distributiecentrum zijn 300 banen gemoeid en dat is volgens wethouder Economische zaken Maaike Veeningen een mooi resultaat. "We zijn heel blij met de komst van Lidl en het bijzondere is dat dit de grootste verkoop van bedrijfsgrond is in de geschiedenis van Almere. Je ziet dat steeds meer bedrijven Almere ontdekken. We zijn nu, samen met Zeewolde en Lelystad, de derde logistieke hotspot van Nederland. We voeren nog meer gesprekken met verschillende bedrijven. Er is veel animo."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel