Corona in revalidatiecentrum De Schakel, geen nieuwe opnamen

EMMELOORD • Do 24 september 2020 | 15:02 • Donderdag 24 september 2020 | 15:02

Drie medewerkers en twee patiënten van revalidatiecentrum De Schakel in Emmeloord zijn positief getest op corona. De Schakel neemt daarom voorlopig geen nieuwe patiënten op. De tests zijn de afgelopen 24 uur afgenomen. Het centrum is onderdeel van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Alle revalidanten die in De Schakel verblijven, zijn getest op corona. Ook de medewerkers die hebben gewerkt in de periode van besmetting zijn getest. Sommigen daarvan hebben inmiddels klachten.

De bezoekuren van de instelling zijn niet aangepast, maar het aantal bezoekers is teruggebracht tot één per dag. Medewerkers gebruiken beschermingsmiddelen en passen hun behandelingen aan waar nodig. Volgens de zorginstelling gaat therapie zoveel mogelijk door, eventueel met aanpassingen. De zorg aan huis staat voorlopig wel stil, in ieder geval zolang er onduidelijkheid is over uitslagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel