Plan recycling oude zonnepanelen maakt kans op miljoen euro

LELYSTAD • Do 24 september 2020 | 21:25 • Donderdag 24 september 2020 | 21:25

Het Concern voor Werk in Lelystad maakt kans op een miljoen euro voor een idee om zonnepanelen te recyclen. Directeur Onno Vermooten laat weten één van de tien finalisten te zijn voor de werkinnovatieprijs. De drie winnaars krijgen in januari elk een miljoen euro.

Het Concern voor Werk is actief in Lelystad, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk. Het idee is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt afgedankte zonnepanelen gaan demonteren. Uit 62 ingediende ideeën is dit plan nu geselecteerd om verder te onderzoeken, zegt Vermooten. Alle finalisten hebben tienduizend euro ontvangen om van hun plan een serieuze business case te maken.

Als het plan de werkinnovatieprijs wint, wil Vermooten vóór de volgende zomer beginnen. Hij verwacht te starten met tien tot twintig mensen. Dat kan uitgroeien naar tientallen medewerkers. Mocht het idee niet in de prijzen vallen, wil Vermooten proberen om het project alsnog op te starten. Hij hoopt dat gemeentes, de provincie en de producenten van zonnepanelen hem daar in steunen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel