Overval Sierbestrating Jonk: "Ik schreeuwde: hij heeft een pistool!"

ALMERE • Vr 25 september 2020 | 17:52 • Vrijdag 25 september 2020 | 17:52

"Ik zag mijn collega op de grond liggen en ik dacht dat hij dood was." Dat zegt Burin Meepratheep. Hij was getuige van de gewapende overval afgelopen woensdag op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten. Meepratheep is een collega van de man die daar werd neergeschoten.

De overvaller kwam rond 17:00 uur op de fiets aan bij het bedrijf Sierbestrating Jonk aan de Splijtbakweg. Op dat moment stond de bedrijfsleider op de oprit. Hij wilde naar de bank gaan om geld te storten.

Volgens Meepratheep probeerde de overvaller het geldkistje van de bedrijfsleider af te pakken, maar het slachtoffer wilde het niet loslaten. De overvaller trok vervolgens zijn wapen en begon te schieten. De man greep het geldkistje en ging ervandoor. Meepratheep ging achter de overvaller aan. Hij werd ook beschoten, maar niet geraakt.

Tweede keer op bedrijfsleider geschoten
Op een grasveldje naast het bedrijf schoot de overvaller voor de tweede keer op de bedrijfsleider. Meepratheep zegt dat zijn collega meerdere malen werd geraakt. Meepratheep riep om hulp en medewerkers van verschillende omliggende bedrijven kwamen naar buiten.

De overvaller raakte in paniek en liet het geldkistje achter op zijn vlucht. Hij bedreigde daarna een man in een bedrijfswagen. De bestuurder stapte uit, waarna de overvaller er met de auto vandoor ging. Deze is later teruggevonden in Almere Buiten. Ondanks een klopjacht, heeft de politie de overvaller nog niet kunnen oppakken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Zijn toestand is stabiel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel