Staatsbosbeheer lokt driedoornige stekelbaars Oostvaardersplassen in

LELYSTAD • Ma 28 september 2020 | 6:41 • Maandag 28 september 2020 | 6:41

In de Oostvaardersplassen worden poelen en kanalen met natuurlijke oevers aangelegd om een klein visje het gebied in te krijgen. "Wij willen de driedoornige stekelbaars het natuurgebied inlokken vanaf de Lage Vaart. Die stekelbaars is favoriet voedsel voor de zilverreiger en de lepelaar”, vertelt boswachter Hans-Erik Kuypers.

In de diepere gedeeltes van de Oostvaardersplassen zit al veel vis, maar die is te groot voor bijvoorbeeld de lepelaar. De driedoornige stekelbaars is 5 tot 8 centimeter lang en is daardoor goed eetbaar voor de vogels. De verwachting is dat de Oostvaardersplassen aantrekkelijker worden voor vogels als er meer voedsel is.

De Lage Vaart ligt een stuk lager dan de Oostvaardersplassen. Er wordt een passage gemaakt waar de baarsjes in omhoog kunnen zwemmen. Het duurt nog een paar jaar voor de waterverbinding klaar is; om de natuur niet te veel verstoren, kan er maar een paar maanden per jaar gewerkt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel