Zwemverbod in jachthaven heeft effect

DRONTEN • Ma 28 september 2020 | 16:40 • Maandag 28 september 2020 | 16:40

De verbodsborden die afgelopen zomer in de haven van Dronten zijn geplaatst lijken effect te hebben. Op de borden staat dat je er niet mag zwemmen. Watersportvereniging Dronten waarschuwde de gemeente eerder voor gevaarlijke situaties met zwemmende kinderen rondom de boten.

Volgens havenmeester Geert Eggen was de jeugd zich niet bewust van de gevaren van zwemmen in de jachthaven. "Je kan overvaren worden. Of door de kracht van een motor onder een boot gezogen worden."

Het verbod is deze zomer ingesteld, omdat het drukker is geworden in de haven. De watersportvereniging hoopt dat er in de toekomst achter de jachthaven een zwemplek voor de jeugd kan komen. Op die plek varen volgens voorzitter Robert Jan van Ee geen boten. De gemeente geeft nog geen gehoor aan die oproep. "Ze hebben het ook niet afgewezen, maar in eerste instantie hebben ze het hele gebied afgezet met 'verboden te zwemmen'."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel