Zorggroep start eigen testlocatie voor personeel

NOORDOOSTPOLDER • Di 29 september 2020 | 19:48 • Dinsdag 29 september 2020 | 19:48

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) opent woensdag een coronatestlocatie voor het eigen personeel. Dat maakt de organisatie bekend. De testlocatie staat op het terrein van verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord.

Medewerkers van de zorggroep met vestigingen in Noordoostpolder, Urk en het Overijsselse Steenwijkerland kunnen daar van maandag tot en met vrijdag terecht om zich te laten testen op het coronavirus. "Het gaat dan om alle zorgmedewerkers, medewerkers in de huishouding, stagiaires en leerlingen binnen de Zorggroep die coronagerelateerde klachten of symptomen hebben", laat ZONL weten. Binnen twee dagen na de test moet de uitslag bekend zijn.

Volgens de zorggroep is het belangrijk om snel de uitslag te weten, om onzekerheid bij cliënten en medewerkers te voorkomen. Mocht iemand positief getest worden, kan er meteen actie ondernomen worden om verdere verspreiding te voorkomen.

Zorgmedewerkers krijgen momenteel voorrang bij de testlocaties van de GGD, maar volgens bestuurder Albert Hilvers van ZONL wordt die nu overvraagd. "Door zelf te testen helpen we niet alleen onszelf om sneller te kunnen beschikken over de testuitslag, maar helpen we ook mee om de druk op de GGD-teststraat te verminderen."

ZONL heeft daarnaast extra maatregelen doorgevoerd vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in Nederland. Zo werken alle zorgmedewerkers vanaf nu met een mondkapje op als ze werk doen waarbij geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Ook het bezoek moet mondkapje dragen.

Verder gaat de zorggroep de ventilatie controleren. In de panden van ZONL zitten geen regeneratieve systemen, waarbij de afgevoerde warme lucht wordt teruggepompt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel