Man opgepakt voor bloedprik-babbeltrucs

LELYSTAD • Do 1 oktober 2020 | 12:47 • Donderdag 1 oktober 2020 | 12:47

Een 24-jarige man uit Lelystad is opgepakt voor betrokkenheid bij zogenoemde bloedprik-babbeltrucs. Vorig jaar oktober werden op verschillende plaatsen in het land mensen bestolen door verdachten die zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Nadat de nep-verpleegkundigen waren binnengelaten om zogenaamd bloed te komen prikken, gingen de verdachten er met geld en pinpassen vandoor. De slachtoffers waren vaak bejaarden.

In maart werden in de zaak al een man van 22 uit Utrecht en een vrouw van 21 uit Ede opgepakt. Met de aanhouding van de Lelystedeling denkt de politie alle verdachten in de zaak te hebben gearresteerd.

De babbeltrucs vonden onder meer plaats in Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Volgens de politie was bij een van de zaken beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten. Door onderzoek en herkenning konden zij volgens de politie worden geïdentificeerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel