Onderzoek naar effecten verhuizing supermarkt Stedenwijk

ALMERE • Vr 2 oktober 2020 | 6:14 • Vrijdag 2 oktober 2020 | 6:14

De gemeente Almere gaat onderzoeken welke effecten er zijn als supermarkt Albert Heijn die nu in het midden van Stedenwijk is gevestigd, naar de rand van de wijk wordt verplaatst. Directe aanleiding voor het onderzoek is de nieuwe Detailhandelsvisie die het college van burgemeester en wethouders donderdagavond aan de gemeenteraad voorlegde.

De gemeente zegt al jaren in gesprek te zijn met de eigenaar van de supermarkt aan het 's Hertogenboschplein over de verplaatsing. "Met deze ondernemer is nagenoeg overeenstemming bereikt", laat wethouder Maaike Veeningen weten.

Maar het probleem is dat de voorgenomen verplaatsing niet binnen de nieuwe Detailhandelsvisie past. Volgens die visie is het juist wenselijk dat supermarkten midden in woonwijken zijn gevestigd. Dat draagt bij aan de levendigheid en sociale cohesie in de buurt.

Volgens wethouder Veeningen is het de bedoeling dat het onderzoek goed in kaart brengt wat de verplaatsing kan betekenen voor de wijk en voor de supermarkt zelf. De resultaten van het onderzoek worden vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad.

Supermarkt houdt gemoederen lange tijd bezig
De verplaatsing van de supermarkt in Stedenwijk is al jaren onderwerp van gesprek. Zo wil Albert Heijn verhuizen naar de hoek Stedendreef/ Rotterdamweg, omdat die plek goed bereikbaar is. Verschillende partijen, onder wie de uitbaters van supermarkten in Kruidenwijk, zijn tegen de verplaatsing. Zij vrezen dat zo'n goed bereikbare supermarkt klanten wegsnoept.

Voorafgaand aan de bespreking donderdagavond op het stadhuis over de nieuwe detailhandelsvisie, hebben tegenstanders van de verhuizing een brief gestuurd aan de gemeenteraad waarin zij hun zorgen uiten. Daarnaast doen zij een oproep aan de gemeenteraad om het voorgenomen onderzoek van het college van B en W niet door te laten gaan. En als dat onderzoek toch doorgaat, willen zij dat het college de nadelen van de verplaatsing goed in beeld brengt.

Vanwege gebrek aan tijd wordt de bespreking over de nieuwe Detailhandelsvisie op een ander moment voortgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel