Lelystedeling binnenkort voor de rechter om seksvideo Paay

LELYSTAD • Vr 2 oktober 2020 | 17:11 • Vrijdag 2 oktober 2020 | 17:11

De Lelystedeling die verdacht wordt van het verspreiden van het plasseksfilmpje van Patricia Paay moet binnenkort weer voor de rechter verschijnen. Met hem staat ook een verdachte uit Beverwijk terecht. Dat bevestigt de rechtbank Noord-Holland aan Shownieuws.

De inhoudelijke behandeling van de zaak begint op 15 oktober in de rechtbank van Haarlem. Eigenlijk hadden de twee mannen van 42 en 47 in mei al voor de rechter moeten verschijnen, maar dat ging toen niet door vanwege de coronacrisis.

GeenStijl
In 2017 lekte het beruchte filmpje uit via sociale media. Paay sleepte vervolgens de website GeenStijl en de twee mannen voor de rechter en won de zaak. Ze moesten haar een schadevergoeding betalen. Ook startte het Openbaar Ministerie een strafzaak, waar in november 2018 een voorstel uitkwam waar alleen GeenStijl mee akkoord ging.

De mannen worden nu nog vervolgd, omdat ze niet akkoord zijn gegaan met het schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie om de zaak buiten de rechtbank af te handelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel